Wysłany: 30 Kwiecień 2015, 18:52 Idzie lato - uważajmy na dzieci i zwierzęta.
Witajcie
Ja do Was z prośbą.
Idzie lato a wraz z nim upały. Nie każdy upały lubi, ale lepiej się spocić niż zmarznąć
Mam do Was prośbę ogromną - kiedy zaparkujecie pod super marketem (czy gdziekolwiek indziej), idąc do wejścia lub innego miejsca przeznaczenia, zerknijcie po samochodach, czy żaden lub żadna nie zostawiła dziecka, psa lub innego zwierzuna w zamkniętym samochodzie
Zajmie Wam to chwilkę a być może uratuje życie dziecka lub zwierzaka.
Nie bójcie się tłuc szyb (ja bym się nie wahał) - dostaniecie najwyżej w dziób od właściciela. I zawsze, ale to zawsze, wzywajcie a w przypadku dziecka również ratownictwo medyczne.
Pamiętajcie - Wasza spostrzegawczość może uratować życie.
Z wiosennymi pozdrowieniami,
Pupek
PS. Proszę o podklejenie
mert
Mój samochód: citroen
Paliwo: be
Wersja:: 5
produkcja:: 2000
Wysłany: 1 Maj 2016, 17:17
Wiadomo, trzeba o tym pamiętać. Oby żadnych takich przypadków nie było
Mój samochód: '97 2.3 ASB sedan +LPG
Poj. silnika (cm3): 140
Paliwo: Ga
Wersja:: Podstawowa
produkcja:: 1999
Wysłany: 24 Marzec 2017, 10:54
Właśnie jak można zostawiać dzieci lub zwierzaki w samochodzie??to jest bestalstwo . tak nie można;( a potem narzekają , ze mają szyby rozbite. Lepiej szyby niż dziecko w szpitalu.
_________________ Jeśli nie chcesz mojej zguby, krokodyla kup mi luby!
Lalo, lata lecą i dorośli nadal z roztargnienia zostawiają dzieci i zwierzęta.... Ta pogoń nie wiadomo za czym nas wszystkich gubi... Ogromna trauma pewnie po stracie dziecka, nie przywróci go do życia...
_________________ XManiak
Proszę nie pisać do mnie na PW w sprawach technicznych. Od tego jest forum! Chętnie pomogę (jeżeli jestem w stanie), a przy okazji inni z tego będą mogli skorzystać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum